حميد بقايي افزود: در اين راستا قرار است با هزينه سازمان ميراث فرهنگي تعدادي از خبرنگاران خارجي از کشورهاي ترکيه، هند و برزيل به ايران سفر کنند.
وي در پاسخ به پرسش يکي از خبرنگاران گفت: هماکنون، سازمان ميراث فرهنگي به عنوان يکي از اعضاي شوراي اجرايي، بودجه و برنامهريزي unwto و نيز کميته ميراث معنوي يونسکو حضوري فعال و مستمر دارد البته پيگيريهاي سازمان ميراث فرهنگي براي عضويت در کميته ميراث جهاني در حال انجام است.
اين مقام مسئول، شرط عضويت در کميته ميراث جهاني را در گرو ارتباطات مستمر با مديران يونسکو و تقويت ضريب کارشناسي سازمان ميراث فرهنگي در حداقل چندين دوره اعلام کرد و افزود: البته اکنون ارتباط سازمان ميراث فرهنگي با روسايunwt0 و يونسکو به صورت مستمر در حال انجام است اما بايد رابطه از راه دور سازمان ميراث فرهنگي نزديکتر از گذشته شود.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ميراث آريا در مورد راهاندازي مرکز حراجي اشياي تاريخي گفت: بر اساس قانون، براي راهاندازي مرکزي براي خريد و فروش اشياي تاريخي با نظارت سازمان ميراث فرهنگي بايد آئين نامهاي تهيه و تنظيم شود.
بقايي با اشاره به اينکه هر شيء تاريخي زير 100 سال قابل خريد و فروش نيست
ادامه داد: هماکنون يک گروه از کارشناسان خبره و متخصص از داخل و خارج سازمان در حال تهيه و بررسي اين آئيننامه در مدت زمان کوتاهي هستند و پس از اين مرحله با نظارت سازمان ميراث فرهنگي، مراکزي براي اين منظور در مناطق آزاد، ايجاد ميشوند.
وي بيان داشت: اين کميته کارشناسي پيش از ارائه اشياء براي خريد و فروش، آنها را بررسي و تائيد و حتي قيمت گذاري خواهند کرد.البته بايد در اين ميان حق کسي نيز ضايع نشود.البته طبيعي است اين کار به مذاق بسياري خوش نخواهد آمد اما ايجاد مکانيزم نظارتي کاملاً قانونمند و منطقي است و فضا را ار حالت انحصار خارج خواهد کرد.
بقايي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ميراث آريا در مورد راهاندازي دفتر منطقهاي ميراث معنوي در داخل کشور با بيان اينکه 10 پرونده مربوط به اين موضوع از جمله خوشنويسي آماده شده است افزود: پيش از اين، استقرار دفتر منطقهاي ميراث معنوي را در مجموعه سعدآباد در نظر گرفته بوديم اما برنامهريزيهايي در حال انجام است تا شايد اين دفتر در شهر يزد ايجاد شود که خود وسيلهاي براي معرفي و تبليغ بافت تاريخي يزد نيز خواهد بود.
وي با تاکيد بر معرفي و تبليغ شاخصههاي فرهنگي با ايجاد موضوعات اجرايي در آنها عنوان کرد:سياست اصلي سازمان، شناسايي هرچه سريعتر موضوعهاي ميراث معنوي در کشور است چراکه بيشتر اين موضوعها فرامنطقهاي هستند و اگر دير بجنبيم زودتر از ما توسط مجموعه يا کشوري ديگر ثبت خواهند شد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ثبت معنوي فرش آذربايجان را در اين راستا عنوان کرد و گفت: يکي از کشورهاي منطقه قصد داشت پروندهاي با همين موضوع را آماده و ثبت کند که خوشبختانه زودتر اقدام کرده و اين اثر را ثبت کرديم اثري که محدوده آن را تا چچن نيز در برميگيرد.
بقايي در پاسخ به پرسش يکي ديگر از خبرنگاران در مورد اقدام يکي از کشورهاي اطراف براي ثبت پرونده چوگان در فهرست ميراث جهاني گفت: هماکنون پرونده ثبت ملي چوگان آماده شده اما براي ثبت جهاني اين پرونده ميتوانيم به عنوان عضو همکاري کنيم مانند نوروز که اگر آن را رها ميکرديم به نام کشوري ديگر ثبت ميشد.
وي با اشاره به سهميه محدود کشورها براي ثبت آثار افزود: در اين راستا مجبوريم اولويتگذاري کرده و موضوعات در معرض خطر و شاخص را در فهرست اولويتهاي خود قرار دهيم بنابراين چنانچه پروندهاي واجد ارزش ملي شناخته شد براي ثبت جهاني آن اقدام ميکنيم.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي با اشاره به 10 پرونده آثار معنوي پيشنهاد شده براي ثبت در فهرست ميراث جهاني و درج آنها در سايت سازمان ميراث فرهنگي بيان داشت: در اين راستا آماده پذيرش هرگونه انتقاد و نظرات کارشناسي کارشناسان در اينباره هستيم.
اين مقام مسئول در پايان گفت: براساس هماهنگيهاي صورت گرفته از سوي سازمان ميراث فرهنگي راهنمايان موزهها و بناهاي تاريخي کشورهاي نزديک مانند ازبکستان، سمرقند، بخارا و تاجيکستان به ايران خواهند آمد با اين هدف که در معرفي آثار و بناهاي تاريخي مرتبط به گردشگران خارجي از ايران هم ياد کنند./118
انتهای پیام/